fredag 21. desember 2012

Gode og sunne pepperkaker uten hvitt raffinert sukker!

I år prøvde jeg å lage pepperkaker med det økologiske melet Dala lanthvete da jeg synes dette er en gode meltype å bake med som alternativ til den mer vanlige moderne og ikke fullt like sunne hveten.

Oppskriften (på ca. 45-50 figurer):

- 75g g smør (Soft Flora spesial som er uten melk og soya)
- 2 dl økologisk agave sirup
- 1 dl vann
- 1 ss kanel
- 1 ss økolgisk ingefær
- 1 ss nellikpulver
- 1/2 ss natron
- 2 ts fiberhusk
- 200 g økologisk Dala lanthvete
- 100 g økologisk havremel

Begynn med å smelte smøret, tilsett så agave og rør inn. Tilsett så vann, kanel, ingefær og nellik (ikke toppet spiseskje) - røres sammen. Ha så oppi natron og rør. Røra skal da "svelle" opp litt. Til slutt ha oppi fiberhusk og melet. Røres/knas til det blir en fast deig.

Sett så røra i et kaldt rom eller kjøleskap noen få timer eller gjerne natten over.

Så er det bare å rulle ut deigen og steke midt i ovnen på 175 grader i ca. 10 min (da er det viktig at figurene er tynne, noen av mine ble litt tjukkere og måtte stekes lenger). Bare hold et øye med pepperkakene i ovnen så de ikke blir svidd ;)
Så ferdig stekt er det bare å lage figurer som pyntes med det du måtte ønske :) 


                                                            God jul til dere alle :)

Oppskrift på glutenfrie pepperkaker her