tirsdag 26. februar 2013

Heekta: Gula Java cacao

Jeg har skrevet litt om denne kakaoen før, men må bare nevne den igjen da den er så veldig veldig god! Er av og til jeg kjenner søtsuget komme snikende, og da hjelper det veldig med et glass Gula Java kakao- som hovedsaklig er lagd på kokosblomstsukker. Kakaoen blandes med varm eller havremelk = 
nam nam! :D 

Er veldig fornøyd med bruk av kokosblomstsukker da jeg ikke får eksem av den, som jeg ellers pleier å få når jeg får i meg annet type sukker. 

Les det jeg tidligere har skrevet om kakaoen og sukkeret her


søndag 17. februar 2013

Kokosmel

Etter at mamma kom hjem med det økologiske kokosmelet fra merket "aman prana" for første gang, har jeg brukt det i bakingen siden. Nå er jeg glad i å bruke kokos da jeg tror det har sine helsefordeler, jeg er jo f.eks. glad i å bruke kokosolje ;)

Det som er bra med dette kokosmelet er at det inneholder mye fiber (61 %) -noe fordøyelsessystemet er veldig glad i! Melet er dessuten glutenfritt og inneholder lite med karbohydrater. Samtidig inneholder melet proteiner (20%), 8 essensielle aminosyrer og sunne mellomlange fettsyrer. De mellomlange fettsyrene er bl.a. med på å øke fettforbrenningen og å stimulere stoffskiftet. Fettsyrene tas lett opp i kroppen og brukes som energi- de lagres derfor sjelden som fett. 

Kokosmelet har jeg nå begynt å bruke når jeg bl.a. baker brød, knekkebrød osv, eller så bruker jeg ca. 1 ts. i kakaoen. Går også fint å ha i grøten :)




Kan kjøpes på helsekost