lørdag 27. juli 2013

Gluten- og melkefrie amerikanske pannekaker

Her er en oppskrift på sunne amerikanske pannekaker! Man trenger:

- 2 ss rapsolje
- 200 g jyttemel (original og teft)
- 2 ts bakepulver
- litt salt (gjerne Himalayasalt)
- 3,5 dl havremelk
- 2 egg

Dersom du vil ha en søt deig tilsettes litt agavesirup eller kokosblomstsukker.

Alt det tørre blandes sammen. Visp sammen egg, melk og rapsolje og rør så inn det tørre. Til steking bruker jeg Extra Virgin Cocos :) Når pannekaken begynner å boble snus den. 

Enjoy!

mandag 22. juli 2013

Deilig kyllingmiddag med ingefær og parmesan

Hei hei!

Beklager for litt treig blogging i det siste, er ikke akkurat rask av meg hehe. Men her er oppskrift på en middag jeg synes er kjempegod! Du trenger:

- Kylling (eller laks da det er like godt)
- Pasta/ris/quinoa (her valgte jeg å bruke glutenfri pasta)
- Ca. 1/2 økologisk ingefærrot 
- 1/2 - 1 lime
- Krydder som timian, hvitløk og oregano + salt og pepper
- Parmesanost
- Økologiske spirer som f.eks. solsikke-og bønnespirer eller avocado

Til sausen:
-1 kartong med "Oatly" havrematfløte
- Soft spesial melke-og soyafritt smør

Pastaen settes til koking mens kyllingen skjæres opp og stekes i biter i panne. Laksen kan stekes hel på 200 grader i ca. 15 min og deles opp i pastaen etterpå. Krydres før eller etter steking. Når maten er ferdig stekt strøs raspet ingefær over sammen med litt lime. Jeg er glad i mye lime så jeg kan fort bruke 1 hel lime, så der er det bare å smake seg til. 

Til pastaen lages sausen basert på 1 havrefløtekartong fra "Oatly" samt melke-og soyafritt smør (Soft spesial). Dette kokes sammen og blandes inn med den ferdigkokte pastaen. Kjøttet tilsettes sist. Til slutt har jeg på parmesanost og noe grønt godt no-her spirer :) Bacon er også veldig godt til!