fredag 17. januar 2014

Økologisk honning

Her kommer forslag til honning som definitivt bør prøves ut! Kjempegodt, økologisk og kommer i flere varianter :) Honningen under er f.eks. honning med bipollen, solsikke,og ingefær. Disse kjøpte jeg på altshop.no

mandag 6. januar 2014

Fy fy til raffinert sukker

Hei hei og godt nytt år til dere :) Til dere med nyttårsforsett og som har planer om et sunnere liv - hvorfor ikke starte med sukkeret? ;) Og da mener jeg det raffinerte sukkeret spesielt! 

Nå veit vi jo at sukker ikke er så bra for helsa, men allikevel- her er noen gode grunner til hvorfor man ikke bør overdrive inntaket av sukker:

Akkurat som heroin og nikotin blir man like avhengig av sukker! Ofte hører vi at sukker også fungerer som en slags gift for kroppen som kan virke ødeleggende. Sukker kan forårsake

- for høyt eller lavt blodsukkernivå, kan gi store svingninger. (Les mer om blodsukker her)
- høyere nivåer av blodfett og kolesterol i blodet
- påskynding av aldringsprosessen, mer rynker og grått hår
- hyperaktivitet, uro samt konsentrasjonsproblemer 
- Candida (soppinfeksjon)
- benskjørhet
- åreforkalkning og hjerte-og karproblemer 
- migrene og hodepine 
- hemming av immunforsvar

Raffinert sukker inneholder null og niks av nyttig næring, og fungerer som en tyv som stjeler proteiner og plassen til viktige vitaminer og mineraler i kroppen. Dette kan føre til diverse mangler i kroppen vår. 

Når sant skal sies er jeg ikke superflink når det gjelder å holde meg helt unna sukker-av og til må jeg bare ha noe selv om jeg får eksem av det :( Men så lenge man ikke overdriver inntaket er det bedre enn ingenting. Alt med måte!  
Et godt tips er å prøve kokosblomstsukker! Veldig godt, uraffinert (derfor mer næring) og mye bedre for blodsukkeret! Kakao versjonen blandet med f.eks. havremelk er bare supergodt og hjelper en god del på godtesuget! Agave sirup er også en god erstatter! Raffinert sukker har minst et glykemisk indeks på 68- ofte mer, mens f.eks. kokosblomstsukker har en GI på 35, betydelig mindre;) Jo lavere GI, jo mer stabilt blodsukker!

Agave og kokosblomstsukker


"Evolutionarily, sugar was available to our ancestors as fruit for only a few months a year (at harvest time), or as honey, which was guarded by bees. But in recent years, sugar has been added to nearly all processed foods, limiting consumer choice. Nature made sugar hard to get; man made it easy" (kostdoktorn.se)