torsdag 27. september 2012

Gluten-melke-og sukkerfrie vafler


Her er min oppskrift på gode allergivennlige vafler nok til ca. 10 vafler:


  • 2-3 egg
  • nesten en hel kartong havremelk
  • 2 ss økologisk rørosrømme
  • Av mel bruker jeg jytte -havre (obs pass på at det er glutenfritt)- og kokosmel 
  • Annet glutenfritt mel kan være bokhvete, mandelmel, rismel osv. men ikke prøvd å lage vafler med disse enda..
  • ca. 5 ss havregryn eller mer (glutenfritt)
  • 1 eller 2 teskjeer fiberhusk (kan sløyfes)
  • 1 ss extra virgin cocos (les også mer om kokosolje her)
Alt blandes sammen til en passe tjukk røre, la stå litt, stekes. Til steking brukes Extra virgin cocos.

For mer søtere vafler er det bare å ha i litt agave sirup i røra (les om agave her) eller kokosblomstsukker.
Når jeg har stekt vafler lagd på glutenfritt mel, har jeg opplevd at vaflene trenger lenger steketid enn "normale" vafler. Men det kommer sikkert an på vaffeljernet, så bare å prøve seg frem selv :)


                                                                            Enjoy!:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar