onsdag 26. september 2012

Litt om fordøyelse og probiotika

Når du spiser, brytes maten først ned i magesekken. Matpartiklene sendes så til tarmen der de ved hjelp av enzymer brytes ned enda mer – til mikroskopisk størrelse, slik at kroppen nå kan begynne å ta opp næringsstoffene i maten. Med andre ord, det er i tarmen det meste skjer!
Det som finnes i de store områdene i tarmen er bakterier, og det er masse av dem! Tarmbakteriene (floraen) gjør unna det største arbeidet med å fordøye maten.
  • Du har faktisk 10 ganger så mange levende bakterier i tarmen enn det er celler i kroppen
  • Av bakteriene finnes det over 400 typer
Nå blir det mer og mer kjent at det er viktig å ha et kosthold som inneholder probiotika (tarmbakterier som opprettholder helsa).

Men så er det sånn at det moderne kostholdet ødelegger disse gode bakteriene veldig raskt. De dårlige bakteriene overtar og man blir sliten og trett. Huden og håret lider under dette da de ikke får tilført næringsstoffene de trenger. Med mangel på probiotika kan man også få forstoppelse og oppblåsthet, da maten ikke fordøyes ordentlig og dermed ligger og gjærer i tarmen. Ekkelt, ikke sant? Da bør du lese det jeg har skrevet om bruk av OMXtra (probiotika som er bra for deg og din fordøyelse):)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar