Her er en veldig god oppskrift på sjokoladefondant uten gluten og melk. Er også lite sukker i oppskriften da jeg har byttet ut sukkeret med agavesirup. Eneste sukkeret er det som finnes i sjokoladen jeg bruker (rårørsukker).
Oppskrift til 6 stk:
- 100 gram mørk sjokolade
- 100 gram smør
- 4 egg
- agavesirup (smak deg til etter hvor søt du vil ha røra)
- 1 dl jytte eller havremel (selv foretrekker jeg halvparten av hver. Av og til bruker jeg også dala lanthvete, men dette er ikke helt glutenfritt).
-Begynn med å smelte smøret i en kjele på svak varme
-del så sjokoladeplaten i småbiter og legg det oppi sammen med det smeltede smøret. La alt smelte, rør sammen
-ha eggene oppi en bolle og hell sjokoladeblandingen i, pisk til en jevn røre
-sikt over melet og rør inn
Bruk store muffinsformer og fyll dem 3/4 fulle. Stekes i ovnen på 180 gr i ca. 7 minutter - nederste rille. (Steketiden kan variere fra ovn til ovn)! Avkjøles på rist.
Fondantene skal være tørre på overflaten, men flytende inni mmmm :D
(På bildet her er det brukt en annen form for å få fondantene ut av formen).
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar