søndag 30. september 2012

Rå sjokolade


Her er en oppskrift på sjokolade helt uten melk og sukker (søtet med agave)
Det du trenger til rå sjokolade er
- 3 ss rått kakaosmør
- 5,5 strøkne ss rått kakaopulver
- 2 ss rå agavesirup


-Økologisk rått kakao smør og økologisk rått kakao pulver bestilt fra sanabonaBegge er håndplukkede rå kakaobønner fra Ecuador. Fri fra tilsetningsstoffer og konserveringsmidler. Rått kakaopulver er veldig rikt på antioksidanter - så lenge det ikke varmes opp.



Fremgangsmåte
Smelt rått kakaosmør og kokosfettet i vannbad i en kjele. Må aldri smeltes på stekeplate da dette blir for varmt - sjokoladen blir dermed ikke rå lenger. Ha så i rått kakaopulver og rå agave. Blandes godt sammen til det er klumpfritt.




Hell så sjokoladen over i en form. Da brukte jeg plastikkformen under. Ha oppi bakepapir og hell i røra slik at det former seg som en sjokoladeplate. Tilsett gjerne ulike nøtter (her brukte jeg hasselnøtter), tørkede frukter eller krydder (kanel, kardemomme eller chilli). Er bare å velge og vrake!  


 

Sjokoladen legges så i fryseren. Den stivner på ca. 15-20 min. Sjokoladen tas frem når du har lyst på en bit, og legges tilbake hvis ikke alt spises opp.


 


Sjokoladen ble faktisk god, og veldig mektig, så man orker ikke mye om gangen. Sunt og godt med masse næring og med fremdeles intakte enzymer som ikke er blitt drept ved varmebehandling ;)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar