torsdag 27. september 2012

Mislykka sjokoladekake

Her er oppskrift på en veeldig god "mislykka" kake :)

Nå er ikke denne helt allergifri da det er hvetemel i kaka. Men skriver opp alternativer som kan brukes underveis!

Ingredienser:
  • 200 gr margarin (Soft spesial- plantemargarin uten melk og soya).








  • 200 gr kokesjokolade uten melk, kan inneholde spor av soya









  • 4 egg
  • agavesirup, brukte omkring 1 dl men er bare å prøve ut selv ettersom hvor søt du vil ha kaken ;) 
  • 2, 5 dl dala lanthvete (glutenfrie meltyper som kan brukes er bl.a.bokhvete, rismel, havremel, mandelmel eller jyttemel). Beste er å blande noen av disse meltypene sammen f.eks. jytte med mandelmel, slik at kaka smaker litt "mindre" mel hvis du skjønner :P Jytte og bokhvete kan ha litt "sterkere" smak enn andre typer mel. Ved bruk av bare jytte eller bokhvete holder det å bruke ca. 2.dl mel eller mindre, da disse suger til seg mer væske.
  • 1 ts bakepulver

Fremgangsmåte


Margarin og kokesjokolade smeltes sammen på svak varme. Egg og agave piskes godt sammen, tilsett så det smelta smøret og sjokoladen.

Tilsett så de tørre ingrediensene


Til form brukte jeg en som var 23 cm i diameter. Bruk bakepapir, smør med rapsolje/Extra Virgin Cocos og hell oppi røren.

Stekes midt i ovnen i ca. 15 min på 220 grader. Avkjøles i formen.


Kaken skal være tørr utenpå og rå i midten :) Pyntes med litt melis på toppen.
 

                             Nytes sammen med krem eller is!  :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg inn en kommentar