torsdag 27. september 2012

Til steking- Extra Virgin Cocos




Extra virgin cocos består bare av 100% økologisk kokosolje, og er helt ren uten tilsetningsstoffer. Nå består oljen av ca. 90% mettet fett (usunne fettet), men litt extra virgin cocos om dagen øker bare opptaket av vitamin A, D, E, K og andre essensielle næringsstoffer i kroppen. Dessuten består det mettede fettet i kokosoljen av mellomlange fettsyrer -ikke lange. Det betyr at fettet forbrennes og fordøyes lett.
Extra virgin cocos egner seg veldig godt til steking da det tåler høy varme helt opp til 200 grader. Kokosolje er faktisk det fettet som tåler steking best, da fettsyrene i oljen ikke blir ødelagt.
Brukes oljer som ikke tåler høy varme, oksideres oljen. Oksidert fett er skadelig da det lagres i kroppen og bl.a. legger seg i blodåreveggen.
Les mer om bruk av ulike oljer her. En bra side med litt av hvert :) Se også mer jeg har skrevet om kokosolje her :) 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar