torsdag 27. september 2012

Superfood, mat som er bra for deg:)


Superfood ceral er noe som bør prøves, smaker godt og fungerer bra for folk med eksem og allergi da den er gluten-og nøttefri og går under mat som vegan og raw. Disse to typene liker jeg best:
  • Rå kakao med mesquite, astragalus og reishi
  • Acai blåbær med bilberry, elderberry, amla berry og camu camu
  • Finnes også i to andre varianter
Beskrivelse av de forskjellige ingrediensene:
Raw cacao superfood
Rå kakao - inneholder mer antioksidanter enn noe annen mat i verden! Er rik på essensielle mineraler (mineraler kroppen ikke produserer selv), og magnesium.
Mesquite - type plante som vokser nord i Mexico og Sør i Amerika. Er veldig rik på proteiner, kalsium, kalium, magnesium, jern og sink. I tillegg inneholder den også masse av aminosyren lysin. Lysin klarer ikke kroppen å produsere selv, så den må tilføres gjennom mat. 

Mesquite
Astragalus-  plante som normalt vokser i Asia. Er en av verdens mest styrkende urter. Styrker immunforsvaret ved å styrke alle metabolske funsjoner i kroppen (metabolisme -den totale funksjonen av kroppen). Hjelper også kroppen med å avgifte seg selv.
 Astragalus
Reishi  -type sopp som vokser spesielt på eik. Et supert antioksidant. Kjent for å virke veldig styrkende på kroppen, gir strålende helse!

Reishi

Acai blueberry superfood
Acai - type lilla bær som vokser i Amazonasjungelen. Har dobbelt så mye antioksidanter enn i blåbær og 30 ganger mer som i druer. Inneholder også kalsium, jern, vitaminer (B, C, D og E), aminosyrer og betakaroten.








Acai

Blåbær - inneholder antioksidanter. Forbedrer  hukommelsen, og virker stimulerende på hjerneaktiviteten.
Bilberry - også rik på antioksidanter, i tillegg til vitamin A og C. Bedrer mikrosirkulasjonen i kroppen og organene (delen av kretsløpet der næringsstoffer, salter og vann tas opp, og avfallsstoffer skilles ut). 
  Bilberry
Elderberry - Mørke lilla bær som tradisjonelt er blitt brukt mot forkjølelse og influensa. Stimulerer immunforsvaret.
 Elderberry
Amla berry - Bær som vokser fjellene i Himalaya. Inneholder masse C-vitaminer i tillegg til antioksidanter. Styrker immunforsvaret. Kan også virke foryngende.








Amla berry

Camu Camu - type tre som vokser i Amazonasjungelen. Bærer en rød/lilla frukt som er veldig rik på vitamin C - det sies at Camu camu inneholder mer vitamin C enn resten av plantene i verden! Ellers en god kilde til fosfor, kalsium, kalium, jern og aminosyrer. Mange bruker også camu camu til å opprettholde godt syn, til å få vakker hud og til å styrke sinnet mot stress og engstelse. 
 Camu Camu

Superfood ceral kjøper jeg på  "Supernature" i Oslo (Øvre Slottsgate 4, 0157)



Superfood ceral koster 129 kr per pakke -litt dyrt, men smaker godt og er veldig bra for kroppen:)
Superfood ceral kan også kjøpes på Sanabonas nettbutikk, koster 99 kr per pakke:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar