mandag 1. oktober 2012

Deilig grønnsaksgrateng!


Her er en oppskrift på en veldig god grønnsaksgrateng til 4 personer. Sunt og godt :)
Gratengen er helt uten melk og gluten.
Du trenger:
- 1 stort blomkålhode, eller et mindre blomkålhode og en annen kålsort som heter romanesko kål -som jeg brukte her
- 4 egg
- 1 liten boks kokosmelk (2 dl)
- ca. 1/2 vårløk
- 1 gulrot
- 1 fedd hvitløk
- 1 ts havsalt (eller rosa himalayasalt hvis du har det)
- 1 ts Blackened Redfish Magic (eller salt, pepper, paprikapulver og gurkemeie)
- 3-4 perletomater og basilikum til pynt
Kokosmelk fra "Blue Dragon"










Start med å dampkoke kålsortene møre. Når de er ferdige skal de smuldres og fordeles utover i en ildfast form. Mens de dampkokes, kan egg og kokosmelk vispes sammen.


Finhakk så vårløk og hvitløk, gulroten raspes

Dette skal så over i egg/kokosmelkblandingen, tilsett krydder til slutt. Når alt er rørt sammen, skal dette helles over kålen i den ildfaste formen.


Hadde også oppi litt chili (2 stk), men det ble sterkt gitt! :S Så neste gang skal jeg være litt mer forsiktig med bruk av chili :P
Gratengen stekes midt i ovnen på 180 grader i ca. 20 minutter. Så er det bare å pynte litt med tomater, spinat osv når den er ferdig stekt:)



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar