lørdag 5. januar 2013

Kjempegode gluten-og melkefrie amerikanske cookies!

Her er en oppskrift på noen kjempegode amerikanske cookies som jeg bare elsker! Kjeksene er helt uten gluten og melk :D

Oppskrift på ca. 30-40 kjeks:

- 160 g romtemperert soft flora spesial (smør som er uten melk og soya)
- 210 g rørsukker
- 140 g brunt sukker (brun farin)

Alt dette knas sammen. Så tilsettes

- 150 g jyttemel (da brukte jeg den grønne som heter fibra teff)
- 210 g økologisk og glutenfritt havremel
- 2 ts bakepulver
- 1 ts vaniljesukker
- 1/2 ts kanel
- 3 økologiske egg

(ca. 2 ss. eller mer med kokosmel kan også brukes, men bruk da litt mindre av annet mel)

Så tilsettes

- ca. 350 g sukker- og melkefri sjokolade (under)



- 100 g hakkede valnøtter








Dette blandes lett inn i deigen for så å legges inn i plastfolie formet som pølser. Dette oppbevares så litt over 1 time i kjøleskap eller ca. 40 min i fryser. Skjær så deigen i skiver, som stekes i ovn på 175 grader i ca. 8 til 13 minutter :)




Klare til å nytes :) 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar