mandag 1. oktober 2012

Kalkun med grønnsaker


Kalkunmiddag 4 personer:
- 3 stk store kalkunfileer, 1 havrematfløte , krydder/urter+ grønnsaker som:
- 2 gulrøtter
- 1/2 kålrot
- sellerirot (1/3)
- 1 blomkål
- 1/2 hvitløk eller mer
- 1/2 squash
- vårløk (1/3)

Grønnsakene
Gulrøtter, kålrot, sellerirot og blomkål skjæres opp i biter. Dampkokes til de er ferdige.
Squash, vår- og hvitløken skal ikke dampkokes.

Når gulrøtter, kålrot, sellerirot og blomkål er ferdig kokt, blandes squash, vår- og hvitløken i. La noe vår- og hvitløk ligge igjen til å ha over kalkunen senere ;)


Kalkunfileene
Legges i en smurt ildfast form, hell over matfløten. Krydre med salt og pepper.
Stekes midt i ovnen på 200 grader i ca. 20-25 min, (kan hende den må stå lenger).
Tilsett så mer krydder og urter som gurkemeie, cumin, timian og estragon etter steking. Pyntes med vårløk og hvitløk :)
Klar til å nytes :D


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar